Elevrådet

På Johannesbäckskolan har vi ett mycket aktivt elevråd. Vi träffas en gång i månaden då vi diskuterar frågor som eleverna har när det gäller skolan. Våra elevrådsrepresentanter håller klassråd i sina klasser och tar med sig aktuella frågor därifrån till elevrådet. Två elever från varje klass är med. Vi jobbar mycket med elevdemokrati och ser till att vi som går på skolan får vara med och bestämma hur vi ska ha det.

Detta har hänt..

LÄSÅRET 2017/2018

De 17 oktober besökte elevrådets ordförande och sekreterare  stadsbyggnadsförvaltningen. Detta är ett första steg i ett kommande uppdrag från elevrådet till alla klasser gällande skolans påverkan av parkerna som ska byggas längs Fyrislundsgatan/Östra Salabacke.

Vi ska vara med och påverka!

Dessutom fick de gå runt i beslutande lokaler samt träffa kommunpolitiker. Jättespännande och häftigt!

"Gå och cykla till skolan"-utmaningen v. 40-41

Elevrådet beslutade i början av läsåret att skolan skulle delta i utmaningen "Gå och cykla till skolan". Syftet med utmaningen är att främja hälsan, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Under 2 veckor deltog skolans klasser i Trafikkalenderns (Sveriges största läromedel om barn och trafik) utmaning. Alla klasser kämpade på jättebra!

LÄSÅRET 2016/2017

Skräpplockardagen 2/5 2017

Tisdagen den 2a maj hade vi skräpplockardag på Johannesbäcksskolan, arrangerat av eleverna i elevrådet. Mellanstadiets elevrådsrepresentanter stod i vårsolen och hjälpte till vid sopsorteringsstationen. Till sopsorteringsstationen kom alla klasser efter att de har städat skolområdet (vi har nu säkert den renaste skolgården i staden!). Efter att alla hade städat, grillade elevrådet hamburgare och delade ut till skolans alla hungriga magar. Idag, torsdag 4/5, har elevrådets ordförande och sekreterare belönat alla klasser med diplom.  Bra jobbat alla elever på Johannesbäcksskolan!

Öppet hus december 2016

Under Öppet hus hade gästerna möjlighet att stödja Musikhjälpens arbete genom att pärla armband och betala en valfri summa som oavkortat går till just musikhjälpen. Under hösten har klasserna arbetat med Språket, som är en del av årets tema, och tillsammans har det kommit fram till snälla ord på olika språk. Dessa ord fanns som inspiration under pärlarbetet. Tillsammans samlade vi ihop 428kr! Bra jobbat!

Skräpplockardagen 4e maj 2017

Onsdagen den 4 maj arrangerade elevrådet, för andra året i rad - städning av skolgården samt närområdet i samarbete med Uppsala Kommun och vårröjet. I år fick vi experthjälp av Marie och Roine som hjälpte oss med sortering och berättade om vad som är viktigt att tänka på när man plockar upp skräp. Dagen avslutades med att elevrådet bjöd på glass, delade ut diplom och reflexer.

Vi rockar sockor

Måndagen den 21 mars 2016 på den Internationella Down syndromdagen Rockade vi Sockor! Det innebär att vi drog på oss olika sockor för att visa att vi tycker att olika är bra! Läs mer om detta här!

UNT uppmärksammade detta och skrev en artikel  - klicka på bilden för att läsa den:

Kartongmatchen 2015

Vi vann!!! Under hela höstterminen 2015 har vi deltagit i kartongmatchen, som en del av skolans tema Miljö, och den tredje matchen "Berätta för 100" vann vi! Idag, måndagen den 14/12 delade elevrådet ut havredrycker med smak av choklad och päron till hela skolans elever. Och med denna glada nyhet önskar vi trevligt jullov och så ses vi här igen i vår!

Vi fortsätter vårat arbete med Tema Miljö och det senaste uppdraget vi hade på elevrådsmötet går att läsa om här. I början av November samlades även hela skolan för att sätta rekord i högsta smäll av dryckeskartonger. Vi tror att den absolut hördes över hela Salabacke! Under Öppet hus onsdagen den 2/12 2015 anordnade vi loppis till förmån för Musikhjälpen 2015. Vi samlade ihop hela 662 kronor som alltså oavkortat går till just musikhjälpen. Tack alla som kom och stöttade oss!

Tisdagen den 22 september 2015, gick elevrådet för att återvinna dryckeskartonger. Besöket på återvinningsstationen var en av deltävlingarna i Kartongjakten som skolan tillsammans tävlar i under höstterminen. Detta är en del av det arbete som vi gör i årets tema Miljö.

Maria Johansson

Klasslärare åk 4-6