Globalveckan

Globalveckan i Salabacke kyrka 18/10, 2017 Årets globalvecka handlar om jordens resurser och hur vi tar hand om dem. Om alla barns rätt till bostad, mat och vatten. ”Sikta mot målet, om konsten att aldrig ge upp” handlar om en teaterupplevelse där vi får möta människor i Haiti som trots svårigheter bärs av framtidstro och hopp. Alla sinnen finns med i musik, smaker och dans.

Teaterspelet/upplevelsevandringen i Salabacke kyrka blev en rolig upplevelse. Vi fick ta del av både roligheter samt allvarlighet kring hur människor lever i Haiti. Mycket tyngd lades på hållbar utveckling och dess konsekvenser och påverkan i världen. Efteråt fick barnen göra ett pyssel i form av en nyckelring med en blå pärla. I klassrummet fick sedan barnen skriva och rita i sin dagbok.

30 oktober 2017