4A

Välkommen till 4As sida!

Välkommen till klass 4A!

Vi är 25 stycken roliga, snälla och knasiga elever i klassen och vi är bäst! Vi gillar vår lärare Maria och vår resurs Jonas. Alla ämnen är roliga men vi gillar geografi, slöjd, idrott, matematik, historia och bild mest. På rasterna brukar vi spela king, spela fotboll och leka. Efter skolan går vi tillsammans till Träffis och det tycker vi är roligt.

Titta gärna på vad vi gör på vår Instagram-sida. Där kan alla föräldrar ta del av det som vi arbetar med i skolan.  I år jobbar vi med Tema Mångfald. Är du en förälder och inte ansökt om att följa oss så gör det. Vi heter johannesback4a!

v. 51

Kom ihåg!

Det är viktigt att läsa! Försök att läsa en stund varje dag.

Träna gärna på att spela schack!

Vi övar på ett julspel. Träna gärna på dina repliker hemma!

Vi tittar på ett julspel i Salabackekyrkan

Vi spelar upp julspelet för våra fadderbarn i 1A

Idrott

Julpyssel. Ta gärna med något att bära hem ditt pyssel i.

Julavslutning

Vi ses klockan 08:30 utanför klassrummet. Vi slutar direkt efter uppträdandet och en julkram vid fågelstatyn ca.09:30.

Lediga

Kommande händelser: vårterminen startar 9/1

v. 2

Kom ihåg!

Det är viktigt att läsa! Försök att läsa en stund varje dag.

Träna gärna på att spela schack!

Lediga

Biblioteket

Idrott

Gotd Här bor kusin till skotskt sjöodjur

Kommande händelser: idrottsdag 1/2, sportlov v.8

I årskurs 4 jobbar vi med Sverige, vi läser om Sveriges natur och landskap. Under hösten ska vi vara med i något som heter Höstförsöket, vi ska hjälpa forskare att göra direkta observationer av när höstlöven dyker upp på de lövtträd vi följer. Vikingatiden står först på tur under historialektionerna och det följer vi upp även under svenskalektionerna då vi läser samt samtalar om Maj Bylocks Drakskeppet. Självklart kommer vi även att experimentera på No-lektionerna, spela schack på matten mm. Föräldrar - kom gärna och hälsa på för att se mer vad det är vi gör!

Klassens schema (PDF, 136 KB)

Senaste utskick (PDF, 204 KB)

Maria Johansson

Klasslärare åk 4-6