Välkommen till oss, vi är 4B!

Hej allihop!

Den här veckan har vi haft musik. Vi sjöng med små mikrofoner och spelade kazzo. Vi har vart i Gunsta backar och gått runt på olika stationer som 6:orna har ordnat. På stationerna fick man prova olika lekar. Vi grillade också hamburgare. På idrotten hade vi orientering. På orienteringen fick vi använda kartor och vi letade efter olika slags bokstäver och kontroller. Vissa gjorde korgar på slöjden, andra håller på att ta symaskinskörkort. Vi har haft prov på 4:ans tabell och forntiden. Vi använde Plickers när vi hade prov om forntiden. Vi har arbetat mer med djuren på engelskan. Vi hade bild och då gjorde vi bilder till skåpen med datorer eller pluggade till veckans prov. På kemin gjorde vi ett experiment som vi kallade ice-challenge. Vi har arbetat i Zick Zack-böckerna på svenskan.

En elev är tillbaka i klassen. Vi har saknat hen!

Hälsningar,

4B

v. 51

Kom ihåg!

Idrott

Julspel

Fika klockan 17:00 i 4B:s klassrum

Julpyssel

Avslutning

Vinterlov

Kommande händelser:
 13/12 besök från Schack4an, 20/12 julpyssel, 21/12 avslutning.

I årskurs 4 jobbar vi med Sveriges natur och landskap. Under hösten ska vi vara med i något som heter Höstförsöket. Vi ska hjälpa forskare att göra direkta observationer av när höstlöven dyker upp på de lövtträd vi följer. Eleverna tittar bland annat på björkar och lönnar. Inom matematiken har vi gått igenom tallinjen och snart ska vi börja träna inför schack-fyran. Vi ska börja med vikingatiden på historian. I svenskan har vi jobbat med värdegrunden och bland annat skrivit vänskapsdikter, vilka ni kan se på bilden under.Detta år ska vi också lära oss om atomer och molekyler samt vattnets egenskaper på kemin. På fysiklektionerna ska vi arbeta med astronomi och olika väderfenomen.

Här kan ni se våran vänskapsvägg där elevernas dikter hänger.

Föräldrar är välkomna att hälsa på i klassrummet. Kom gärna förbi och se hur vi har det

Veckobrev v. 50.pdf (PDF, 297 KB)

Schema 4B.pdf (PDF, 142 KB)

Lisa Eriksson