Underbara maj är äntligen här!

26e maj hade vi förmånen att få åka på studiebesök till Kungsängsverket där Uppsala vatten bedriver rening av Uppsalas vatten. Först fick vi lära oss vad som är ok att spola ner i toaletten och vad vi absolut inte ska spola ner och varför. Sedan fick vi dra på oss varselvästar och ta en promenad ut till reningspoolerna, riktigt spännade att se allt vatten!

Den 20e maj hade vi våran stadsvanding i Uppsala. Det blev en riktigt lyckad dag i strålande sol. Eleverna hade arbetat med varsin plats innan och de fick en möjlighet att berätta för sina kamrater om platsen då vi besökte den.

En guidad tur på slottet hann vi också med innan vi slog oss ner i gräset för att äta lunch.

Eleverna har själva fått skapa ett inlägg om sin plats i Uppsala, varsågoda här kommer deras fantastiska collage!

De har även arbetat i Word och skrivit små faktatexter om sin plats.

Den 4e maj hade vi både städdag och besök på fritidsklubben Träffis inplanerat. Och vi hade en fantastisk tur med vädret värme och sol hela dagen.

På morgonen hjälptes alla åt att städa vid fotbollsplanen.

Sedan klockan 10 var vi välkomna till Träffis

och några fina armband/halsband som pärlades

8 juni 2016