Hälsoäventyret

I kursplanen står det att eleverna ska få kunskap i hur deras hälsa påverkas av t ex sömn och att de i framtiden ska kunna göra medvetna val.

Fredagen den 10 mars var vi på Hälsoäventyret på stan och lärde oss om stress, vila och sömn. Eleverna fick bland annat tips på att lämna mobilen/plattan/datorn en stund innan man sover och sätta helt på ljudlös för att förbereda kroppen på vila samt inte bli störd. Fysisk aktivitetet var bästa medicinen mot dålig sömn och mot negativ stress. Vi följer upp det vi lärt oss i klassrummet för att befästa kunskapen. Äventyret var både roligt och lärorikt. Vi har även fått med oss avslappningsövningar att göra i klassrummet.

Vill du läsa mer om livstil så besök gärna FRIJA  (sömn och stress) och unglivstil (Kunskap om och verktyg för hållbar livsstil för barn och unga).

10 april 2015