Vecka 37-38

Vi har gjort massor av lärorika saker under oktober!

I tisdags hade vi besök från Stadsteatern. Klassen ägnade hela förmiddagen åt olika dramaövningar. Vi pratade särskilt mycket om superhjältar och vardagshjältar. Eleverna planerade och spelade upp olika korta sketcher som visar hur de kan stoppa mobbning. Nästa vecka ska klassen gå och se en föreställning på Stadsteatern, och tisdagens workshop var en förberedelse inför det. Det var en händelserik och svettig förmiddag!

I matematiken arbetar vi just nu med omkrets och olika enheter som m, dm, cm osv. Vi har samarbetat i grupper för att mäta omkrets kring olika föremål som löv, pennor och böcker som vi omvandlar i olika enheter.

Eleverna har använt vattenfärg, klippt till mallar och skissat  med blyerts för att skapa egna höstlov i sprakande färger. Resultatet blev otroligt fint. Vilka höstlöv de har skapat!

18 september 2015