Träna hemma - fiffiga program

Här kommer lite tips på hur man på ett litet roligare sätt kan träna upp sina kunskaper hemma.

Det sägs att repetition är all kunskaps moder och visst ligger det något i det. Elever idag uppskattar att digitalt lära sig nya saker och utnyttja tekniken. Här kommer därför en lista på sidor vi rekommenderar till att träna hemma:

Automatisera multiplikationstabellerna på ett roligt sätt: http://www.multiplication.com/games/play/flight-knight

elevspel.se har eleverna ett eget login där de kan gå in och träna spel i olika ämnen. Ibland får de läxa och färdiga uppdrag att göra (kika under medlem ifall uppdraget inte visar sig direkt när ni loggar in).

Träna geografi:

Seterra kan du träna t ex Sveriges landskap, Europas länder, hav och sjöar och mycket mer.

Toporopa kan du också träna mer på Sveriges städer och vatten & öar. Här hittar du också Europas länder, bergskedjor osv.

Här är länken till engelskaboken What's up! där ni kan träna ord och uttryck till de olika kaptiteln.

Multiplikationstabellerna: ett program där du kan träna de olika multiplikationstabellerna för sig eller alla samtidigt. Jättebra om man kan sin tabell under 40 sek. Då har man automatiserat tabellen och har goda kunskaper för fortsatt räkning i tex division och större multiplikationstal.

Eldorado heter vi boken vi använder i åk matematik i åk 5. Det finns lite program (t ex multiplikationstabellerna, överslagsräkning osv) att träna vidare på. Klicka på den bok du vill arbeta med. Välj sedan räknesätt och övning (gör gärna de kapitel som vi arbetar med i skolan så det inte blir för svårt).
Svara så snabbt du kan och försök få så bra tid som möjligt. Du får en poäng för varje rätt svar.
För att rätta ditt svar trycker du på Enter eller på knappen ”Rätta”/”Nästa”.

Träna matte hemma via NOMP.se på ett kul sätt. Det är gratis och man loggar in med en e-postadress. Klicka på bilden för att komma till programmet. Lycka till!

29 september 2015